Δημοτική Βιβλιοθήκη Ξάνθης

0 0.00

Cart

Κανένα βιβλίο στις κρατήσεις

View Cart Checkout

Η Βιβλιοθήκη του Κέντρου Πολιτισμού Δήμου Ξάνθης ιδρύθηκε το 1953 και αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες και πιο αξιόλογες Δημοτικές Βιβλιοθήκες στη χώρα μας. Η συλλογή της εμπλουτίζεται κάθε χρόνο από αγορές και δωρεές βιβλίων. Περιέχει 69.800 τόμους βιβλίων και τα μέλη της ανέρχονται στα 11.850 αναγνώστες. Εφαρμόζει το διεθνές ταξινομικό σύστημα Dewey για την καταχώρηση του υλικού της και η συλλογή της είναι καταχωρημένη σε ηλεκτρονική μορφή.

Ξεχωριστό τμήμα αποτελούν τα βιβλία της συλλογής που αφορούν στην Τοπική Ιστορία της Ξάνθης και της Θράκης γενικότερα. Αναλυτικά, περιλαμβάνει τις ολοκληρωμένες συλλογές: Θρακικών Χρονικών, Θρακικών, Αρχείο Θρακικού Λαογραφικού & Γλωσσικού Θησαυρού, Θρακικής Επετηρίδας καθώς και πολλά Λευκώματα, Λαογραφικά και Ιστορικά Βιβλία για την Ξάνθη και τον πολιτισμό της.

Μουσειακή συλλογή αποτελεί η πτέρυγα του Στέφανου Ιωαννίδη που περιλαμβάνει 1500 τόμους βιβλίων και εκδόσεις άλλων τοπικών συγγραφέων, ιστορικών, ερευνητών, ποιητών και σημαντικών λογίων του τόπου μας.

Αξίζει να σημειωθεί η συλλογή των Σπάνιων Βιβλίων με 387 βιβλία.

Από το 2007 λειτουργεί το Δημόσιο Κέντρο Πληροφόρησης που παρέχει Δωρεάν INTERNET .

Συνεργάζεται με το Δίκτυο Ελληνικών Βιβλιοθηκών της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος και το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και πραγματοποιεί κάθε χρόνο δράσεις με διάφορες θεματικές ενότητες, εμψυχώνοντας έτσι τους μικρούς μας φίλους.

Η Βιβλιοθήκη αποτελείτε από τα εξής τμήματα:

Βιβλιοθήκη ενηλίκων

Αναγνωστήριο

Παιδική Βιβλιοθήκη,

Xanthi TechLab.